Dutch BodyThetan Organizationfiller
Mijn Scientology verhaal

LineHallo, mijn naam is Ineke Franssen en ik ben ex-scientologe. Hier is wat over mezelf:

Ik ben bijna 15 jaar lid van Scientology geweest. Ik heb er veel tijd en erg veel geld verspild.

Toen ik bij Scientology kwam was ik een vrolijke tiener. Ik dacht dat ik een goed onderbouwde methode had gevonden om antwoorden te vinden op allerlei levensvragen en om menselijk gedrag te leren begrijpen.

Het leek me praktisch en toepasbaar op allerlei verschillende situaties. Ik zou anderen er mee kunnen helpen. En het mooiste van alles: Het beloofde de ontwikkeling van spirituele vermogens.

      Welnu, 15 jaar en heel veel geld later was ik een diep ongelukkig mens. Door Scientology's 'spirituele counseling' kreeg ik psychische problemen zoals depressies en fobieŽn. Natuurlijk kon Scientology me daar wel mee helpen! Ik hoefde alleen maar nog wat meer van hun spirituele counseling te kopen. Kosten: f 50.000,-

Mijn zoon is gedeeltelijk opgegroeid in Scientology. Hij dacht aan zelfmoord nadat hij 3 jaar 'onderwijs' had gevolgd op de Nederlandse Scientology basisschool. Hij was nog geen 10 jaar toen hij zei:
"Ik wil dood. Ik heb allemaal slechte dingen gedaan in mijn leven. Het is beter als ik dood ben".


Opmerking:

Het zoontje (inmiddels zoon) van mevrouw Franssen ontkent, stellig en overtuigend, ooit een dergelijke doodswens te hebben gehad.
    Hij heeft herhaaldelijk, enkele jaren nadat dit voorval zou hebben plaatsgevonden, aan zowel mevrouw Franssen als aan ondergetekende meegedeeld dat hij nooit gezegd kŗn hebben dat hij dood wilde, en dat al helemaal niet meerdere malen.

Gegeven enkele niet nader te noemen omstandigheden, denk ik dat deze jongen de waarheid spreekt.

Jeta

Ik was 17 toen ik voor de Scientology Kerk in Amsterdam ging werken. Ik tekende een contract en werkte daar van 9:00 uur 's ochtends tot 23:00 uur 's avonds en soms ook 's nachts. Ik kreeg hiervoor maar f 300 per maand. Dat lage loon vond ik niet erg, want Scientology beloofde me gratis cursussen in ruil voor mijn werk.

      Ik wilde heel graag een professionele 'auditor' worden, een scientology- therapeut die anderen kan helpen. Om zo'n therapeut te kunnen worden, moest ik dure cursussen volgen en daar had ik geen geld voor. Zo lang ik voor Scientology werkte, hoefde ik die cursussen niet te betalen.

      Ook wilde ik graag de staat van 'Clear' en 'Operating Thetan' bereiken. De staat van Clear en de staat van Operating Thetan zijn niveau's van persoonlijke, spirituele ontwikkeling waarbij iemand, volgens Scientology, allerlei verborgen vermogens en talenten kan herwinnen.

      Stap voor stap zou ik kunnen ontdekken wie ik ben en leren hoe het leven in elkaar zit - werd me verteld. Ik zou heel gelukkig worden, werd me beloofd. En ik zou anderen hier ook mee kunnen helpen, zeiden ze. Fantastisch, dat was precies wat ik wilde!

Om deze niveau's van Clear en Operating Thetan te bereiken moet je 'professionele auditing' krijgen; dat is de zelfgefabriceerde psychotherapie van Scientology. De kosten hiervan bedragen tussen de f 500 en f 2000 per uur.

      Tijdens een auditing sessie worden er vragen gesteld over allerlei aspecten van je leven en is het de bedoeling dat je je meest persoonlijke gedachten en diepste gevoelens hierover onthult aan de auditor (de therapeut). Op deze manier kun je allerlei problemen en barriŤres oplossen en uiteindelijk persoonlijke groei bereiken, volgens Scientology. Je zou je opgelucht en gelukkig voelen na zulke auditing-therapie, en ik heb inderdaad vaak mensen gezien die heel blij en soms zelfs compleet euforisch waren nadat ze zo'n sessie hadden gedaan. Een auditing-sessie vindt plaats terwijl je aan een E-meter zit, ook wel een electro-psychometer of, door niet-scientologen, leugendetector genoemd.

Tijdens de eerste jaren dat ik voor Scientology werkte, werd mijn kijk op het leven en de wereld gevormd. Ik was jong en voelde me succesvol. Ik werd gewaardeerd en ik maakte mensen blij door de auditing die ik gaf. En ik maakte lange dagen en had veel plezier met de collega's bij de organisatie.

      Al snel werd ik opgenomen in het scientology-wereldje. En langzaamaan kreeg ik totaal 'nieuwe' denkwijzen en vreemde ideeŽn bijgebracht. Heel geleidelijk begon ik een wereldbeeld te ontwikkelen waarbij wij, de scientologen, de 'goeden' waren en zij, de buitenwereld, de 'slechten'. We voelden ons ver boven anderen verheven. Wij hadden de wijsheid in pacht, wij hadden de verantwoordelijkheid om de wereld te redden!

      Na twee jaar vond ik het werken voor de Scientology Kerk toch te belastend worden. Ik had inmiddels een zoontje aan wie ik graag wat meer tijd wilde besteden en ik had ook financiŽle problemen vanwege het lage loon. Van de cursussen die Scientology me had beloofd kwam ook al niet veel terecht. Toen ik stopte met werken voor de Scientology Organisatie moest ik f 10.000 betalen wegens contractbreuk...

Ik geloofde nog steeds dat ik een gelukkig mens zou worden als ik de staat van Clear en Operating Thetan zou bereiken. Dat was het allerbelangrijkste, en dat was alleen te bereiken door Scientology. Dus ik betaalde die f 10.000 en betaalde nog eens duizenden guldens voor verdere cursussen.

      Ook wordt van iedere scientoloog verwacht dat hij of zij 'doneert' aan de International Association of Scientologists, Scientology's 'war chest' (oorlogsfonds). Er worden ook weer veel voordelen beloofd als je lid wordt van deze Association. Mijn eigen lidmaatschap en het lidmaatschap van mijn zoontje kostten me f 15.000. Wat was ik destijds trots dat ik kon bijdragen! Ik dacht dat het een geweldige organisatie was en ik had er alle vertrouwen in dat ze de juiste dingen met het geld zouden doen. Als ik toen had geweten wat ik nu weet....

In de daaropvolgende jaren ging ik naar verschillende Scientology Organisaties en volgde daar allerlei cursussen en een aantal auditing-therapieŽn. Ik bleef zoeken naar het geluk en de wijsheid die Scientology me beloofde. Het kostte me telkens weer duizenden guldens. Maar ik werd er niet gelukkiger van. Integendeel, nadat ik bij Scientology's Advanced Organization Saint Hill in Engeland auditing-therapie had gekregen werd ik heel depressief; ik kon alleen nog maar huilen. Ik kreeg nachtmerries en begon te hallucineren; ik begon last te krijgen van angstaanvallen en fobieŽn en durfde de straat niet meer op. Ik voelde me ellendig.

      Ik ging terug naar de Scientology Organisatie in Engeland om mijn beklag te doen over de resultaten van de auditing-therapie. Natuurlijk konden ze me wel helpen! Ik had nog meer therapie nodig; ik hoefde alleen maar nog eens f 50.000 te betalen!

      Toen was de maat vol. Ik had jarenlang al die tijd, al dat werk en al dat geld geinvesteerd om een gelukkig en blij mens te worden en kijk eens wat het me opgeleverd had; ik was doodongelukkig. En Scientology wilde me alleen maar helpen als ik zou betalen. Dit was niet gezond! Ik besloot met Scientology te stoppen.

Het was moeilijk om mijn idealen op te geven; ik had zo lang geloofd in Scientology. Maar na een tijdje durfde ik te gaan zoeken op het internet en ontdekte ik waar het in Scientology echt om gaat. Allerlei puzzelstukjes vielen op hun plaats. Ik kwam in contact met lotgenoten, en ik bleek zeker niet de enige te zijn die diep teleurgesteld was in Scientology. Ik las veel verhalen van mensen die nog veel erger uitgebuit waren dan ik.

      En ik ontdekte Scientology's grote geheim: De Operating Thetan cursussen. Deze Operating Thetan cursussen mag je in Scientology pas doen als je de de Staat van Clear hebt bereikt en aan allerlei kwalificaties voldoet (en heel veel geld betaalt natuurlijk). Als je te vroeg kennis neemt van deze cursussen, kun je danig in de war raken, longontsteking krijgen of sterven door slaapgebrek, aldus Scientology.

      Scientologen zijn doodsbang om voortijdig in aanraking te komen met informatie uit deze Operating Thetan cursussen (hier staat een voorbeeld van bangmakerij). Ze mogen dan ook alleen verkocht worden aan gevorderde scientologen.

      De Operating Thetan cursussen gaan allemaal over BodyThetans®;. BodyThetans zijn zielen van overledenen. Deze zielen komen van andere planeten en werden 75 miljoen jaar geleden vermoord door de galactische heerser Xenu. Tegenwoordig is ieder menselijk lichaam op aarde bezeten door deze zielen. Je hebt er niet ťťn of twee, oh nee, je hebt er duizenden! Je lichaam wemelt van de BodyThetans en zij zijn de oorzaak van alle problemen.

      Gelukkig leren Scientology's geheime Operating Thetan cursussen je hoe je je van deze zielen moet bevrijden: door exorcisme. Iedere dag, jaar-in-jaar-uit, moet je als gevorderd scientoloog telepatisch contact zoeken met deze zielen in je lichaam, en moet je ze ertoe overhalen om weg te gaan. Ze gebruiken hier verschillende technieken voor.

      Het gebeurt regelmatig dat zo'n gevorderde scientoloog psychotisch wordt en ook zelfmoorden komen vaak voor tijdens het doen van deze Operating Thetan cursussen.

      Natuurlijk vertelt Scientology je dit niet. Er worden je alleen de positieve dingen verteld - de fantastische verhalen en hoe geweldig het is om Scientology te doen; het is pure propaganda. Zoals vele sekten heeft ook Scientology een aantal positieve, werkbare elementen - anders zou niemand zich er bij aansluiten. Maar dat positieve wordt gebruikt om mensen de Scientology waanwereld binnen te lokken...

      Degenen die zich bij Scientology aansluiten zijn dan ook meestal mensen met goede bedoelingen, mensen die op zoek zijn naar iets dat de moeite waard is in het leven. Vaak geloven ze met Scientology de methode gevonden te hebben om hun idealen te bereiken. Maar eenmaal in de scientology- waanwereld opgenomen, ziet men alleen wat men wil zien en worden de ogen gesloten voor de andere kant van de organisatie en de leer:

  • Scientology geldklopperij? "Nee hoor, helemaal niet waar".
  • Treiteren en intimideren van critici? "Welnee, dat zijn allemaal leugens".
  • De lange scientology-dodenlijst? "Onzin! Allemaal verzinsels van figuren die Scientology bewust in een kwaad daglicht willen stellen".
  • En het onthullen van hun geheime lokaas, de mysterieuze Operating Thetan cursussen? "Auteursrechtenschending!"
Het geluk heb ik in Scientology niet gevonden. Ik ben psychologisch, emotioneel en financiŽel uitgebuit. Maar ťťn ding heb ik wel geleerd: ik weet nu precies hoe een sekte te werk gaat.


Line

Terug
Start-page

Email
020-6681789