Dutch BodyThetan Organization Filler
Pers en Media berichten
over Scientology

Line


VPRO gids 1 t/m 7 juli 2000, nr 27:

Scientology houdt niet van kinderen

[ Betreft NCRV programma 'Heilig vuur',
Nederland 1, 4 juli 2000, 22.27 - 22.58 uur ]


"Net zoals iedere ouder wilde ik de beste school voor mijn kind. En die vond ik, de Lafayetteschool in Amsterdam. Prachtige doelstellingen, goede bijlessen en een fantastische omgeving voor mijn zoon. En ik mocht ook wel wat verwachten voor de 325 gulden die ik elke maand moest neertellen."

      Ineke Franssen stuurde acht jaar geleden haar zoon naar de Lafayetteschool. Het is de enige school in Nederland waar les wordt gegeven volgens de opvoedkundige principes en onderwijsmethoden van L. Ron Hubbard, de grondlegger en goeroe van Scientology. Volgens Hubbard zijn kinderen volwassenen in een klein lichaampje. Net als volwassenen worden kinderen verantwoordelijk gehouden voor hun daden.


Franssen: "Mijn zoon werd voortdurend verteld dat hij allemaal stoute dingen deed en dat hij dat weer goed moest maken. Hoe hard hij ook werkte, hij deed het nooit goed genoeg."

      Elke Scientology-aanhanger streeft ernaar bevrijd te worden van ongewenste emoties en nare ervaringen. De fysieke staat van de mens doet er minder toe.


Ineke Franssen: "Ik ken wel verhalen van crèches waar kinderen over natgeplaste matrassen spelen en waar de kakkerlakken over het aanrecht wandelen."

      Doordat de school een onderdeel van de kerk is, zoeken ouders niet snel een andere school. Ook niet als er problemen rijzen, bovendien: de school heeft voor elk onderwijsprobleem een oplossing. Iedereen gelooft daarin, ook Franssen. Totdat ze zag dat het mis ging.


Franssen: "Hij werd apatisch, onzeker en gaf zichzelf overal de schuld van. Hij zei: Ik wil dood. Ik heb allemaal slechte dingen gedaan in mijn leven, het is beter dat ik dood ga. Toen pas heb ik actie ondernomen. Inmiddels is hij al drie jaar van school en gaat het uitstekend met hem. Maar ik ben er inmiddels van overtuigd geraakt dat binnen Scientology eigenlijk helemaal geen plaats is voor kinderen."

SD [ Sam Dekkers ]


Zie ook:
[local]/scn/nl/ex-leden/ik-wil-dood.html
[local]/scn/nl/ex-leden/mis-voeden-scn-babies.html


Line

Terug
Start-page

Email: hier .