Dutch BodyThetan Organizationfiller
Pers en Media berichten
over Scientology
LineHet Parool

Vrijdag 14 november 2003
Pagina 3
BinnenlandScientology-lid Beekmans is wel degelijk hoftandarts

(Van onze verslaggevers)


AMSTERDAM - Het gebit van de leden van het koninklijk huis is normaal gesproken een privezaak, maar 'in dit uitzonderlijke geval' wil de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) er uiteindelijk dan toch een uitspraak over doen: de Larense tandarts Hans Beekmans heeft inderdaad enkele leden van het koninklijk huis onder behandeling. Beekmans is actief lid van de Scientology-sekte in Amsterdam.

Het is voor het eerst dat de RVD bevestigt dat Beekmans hoftandarts is.

Welke leden van het koningshuis Beekmans dan precies behandelt, wil RVD-woordvoerder Han Tonnon weer niet zeggen. "Dat zijn prive-zaken."

Dat Beekmans actief lid is de Scientology-sekte, legt Tonnon naast zich neer. "Dat wordt geschreven, maar wij gaan niet over het prive-leven van een tandarts. Zijn positie als tandarts van het koninklijk huis blijft onveranderd."

Deze krant meldde zaterdag dat Beekmans actief Scientology-lid is en al geruime tijd een relatie heeft met de executive director van Scientology Nederland, Maria Koster.

Beekmans weigerde een patient, de Amsterdammer Ricardo Wirth, nog verder te behandelen, omdat deze door de sekteleiding is 'geexcommuniceerd'. In zijn tandartspraktijk in Laren worden voorlichtingsavonden gehouden van de stichting Narconon, een 'afkickcentrum' voor verslaafden, dat wordt geleid door de veteraan-scientologe Joanna Kluessien en dat er vooral op is gericht ook verslaafden de sekte in te loodsen.

Beekmans sloot zich ongeveer een jaar geleden aan bij de door L. Ron Hubbard opgerichte sekte. Hij geldt als een autoriteit op het gebied van implantaten. Hij is secretaris van de Dutch Academy of Esthetic Dentistry en een van de ontwikkelaars van een implantaat van zirconiumoxide.

Tegenover diverse scientologen heeft Beekmans het afgelopen jaar laten doorschemeren verscheidene leden van de koninklijke familie te behandelen. "Hij heeft mij eens verteld dat hij vorig jaar halsoverkop naar het AMC toe moest om te kijken of alles nog in orde was met het gebit van prins Claus," aldus Wirth. "Dat was een paar dagen voor Claus' dood, en Hans maakte er een heel verhaal van, compleet met een geblindeerde auto waarin hij werd opgehaald, en met lijfwachten."

Volgens John Leemhuis, voormalige zieltjeswinner van de sekte, heeft Beekmans verklaard dat hij ook koningin Beatrix onder zijn hoede heeft.

Deze week stortten ook de bladen zich op de tandarts, die er meteen een nieuwe Greet Hofmans-affaire in herkenden. Want vooral Maxima zou in de tandartsstoel onder de indruk zijn van de filosofische bespiegelingen van Beekmans. Zij zou de tandarts hebben uitgenodigd voor een discussieavond bij de kroonprins thuis, voor een van de 'Wiener Kreis-avonden'.

Van een tweede sessie kwam het niet, omdat de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst koningin Beatrix waarschuwde voor het lidmaatschap van Beekmans en zijn behoefte dat uit te dragen. Beatrix, doodsbang dat haar zwangere schoondochter onder de invloed komt van een goeroe, zoals zij dat in haar jeugd heeft moeten meemaken met haar moeder, zou de tandarts, na een felle ruzie op paleis Huis ten Bosch nog wel, uit zijn functie hebben ontheven.

Dat wordt door de RVD allemaal ontkend. Tonnon: "Pure onzin. Van een Wiener Kreis-avond heb ik nog nooit gehoord. En een discussiesessie met Beekmans heeft nooit plaatsgevonden."


Het Parool, 14-11-2003


Line

Terug
Start-page

Email
020-6681789