Dutch BodyThetan Organization Filler
Scientology tandarts weigert
kritische patiente

Line

28 september 1999


Rene van der Bijl is tandarts te Amsterdam. Hij is ook, of meer eigenlijk, een toegewijd en vergevorderd Scientoloog - een 'Opererende Thetaan Niveau 7 '. Om dit niveau te bereiken heeft hij zo'n 5 Š 6 ton moeten 'doneren'. Volgens Scientology zijn Opererende Thetanen de "meest ethische mensen in dit universum".


Ineke Franssen was 14 jaar een aktieve scientologe - waarvan 2,5 jaar full-time 'op staf ' bij de Amsterdamse scientology 'org'(anisatie). Gedurende deze periode was ze patiŽnte van v/d Bijl.

      Op 27 september 1999 werd Ineke gebeld door de assistente (geen Scientologe) van v/d Bijl met deze mededeling:

"Je afspraak wordt gecancelled, en die van je zoon ook. Jullie zijn geen patiŽnten meer. Ik heb geen idee wat de reden hiervoor is, maar Rene zegt dat jij wel weet waarom."

      En inderdaad, dat weet ze:


Half september 1999 verstuurde zij en schrijver dezes een kritische brief aan zo'n 450 aktieve Scientologen. Kritiek op Scientology is een "zware misdaad" volgens de 'tech'(nologie) van L. Ron Hubbard®, de grondlegger en goeroe van Scientology en Dianetics. De straf hiervoor is volledige buitensluiting - iedere scientoloog die toch contact met een buitengeslotene houdt staat hetzelfde te wachten.

      Een buitensluiting heet in Scientology een 'Declare '. De buitengeslotene wordt een 'Suppressief Persoon' genoemd.

      Volgens de strenge interne wetten van Scientology heeft een Suppressief Persoon geen enkel (mensen)recht. Hij is een vijand van de mensheid. Op hem is daarom deze scientology wet van toepassing:

"[ Hij ] mag door iedere scientoloog worden beroofd van z'n bezit of worden verwond op alle denkbare manieren zonder enige gevolgen voor die scientoloog.

Hij mag in de val worden gelokt, of vervolgd, of belogen, of vernietigd."

(HCOPL 18-10-1967, Onderwerp IV, Straffen voor de Lagere Condities. Alle rechten gereserveerd)


Het is duidelijk dat de heer van der Bijl de 'Scientology Ethiek' belangrijker vindt dan z'n medische / beroeps ethiek. Buitensluiten-op-bevel wordt, ook door hem, blijkbaar, zonder blikken of blozen gedaan. Het maakt niets uit of het om een vriend of goede bekende gaat. Van de heer van der Bijl is overigens ook bekend dat hij zijn vrouw (een ex-scientologe) en twee kinderen "soepeltjes heeft ingeruild" voor een toegewijde scientologe die "een paard uit de stal van goeroe Hubbard® bezit".

      Erg ethisch allemaal, en dat door de "meest ethische mens(ensoort) in dit universum".


Van de Bijl's praktijken zijn hier gevestigd:

Tandartspraktijk 'Rene'
R.A.L. van der Bijl

Hoekenes 25
1068 ML Amsterdam
020-6102883

en

Tussenmeer 78
1069 DS Amsterdam
020-6192777


Lezers die willen weten waar de hoogste, slechts 8 ton kostende, zeer geheime, Scientology niveaus over gaan, kunnen dat hier, gratis, lezen:

[local]/tech/ot-3-nederlands.html .


Jeta


Line

Terug
Start

Email: hier .