Filler
Ook Nederlandse scientologen
misvoeden hun babies.

Line


Dit artikel is geschreven door Ineke Franssen. Ineke was 14 jaar een zeer toegewijd lid van de scientology-sekte. Ook zij mishandelde/voedde haar baby met 'Barley Water' - op de manier zoals ze hieronder beschrijft - en was er tegelijkertijd zeker van dat dat het beste was voor het kindje.

De vertalingen (in donkerrood) van de engelse teksten van L. Ron Hubbard® zijn gedaan door Jeta.SCIENTOLOGY BABY VOEDING


Moderne babyvoeding is maar niks volgens L. Ron Hubbard, grondlegger van de Scientology Kerk. Hij schrijft in het boek 'De tweede dynamiek' in het hoofdstuk 'Gezonde babies':

"De kant-en-klaar voeding van tegenwoordig zorgt er gegarandeerd voor dat babies van streek raken. Als je het ooit hebt geproefd dan ben je 't met de baby eens. Het is walgelijk. En erger nog, het bestaat geheel uit koolhydraten en bevat geen eiwitten de nodig zijn om weefsel en bot te vormen."


Ook voor borstvoeding heeft meneer Hubbard geen goed woord over:

"Borstvoeding kan wel een nostalgische achtergrond hebben, dit in het bijzonder voor artsen met een Freudiaanse instelling, maar, nogmaals, echte moedermelk is, normaal gesproken, van een slechte samenstelling. Moderne moeders roken, en drinken soms.

Hoe dan ook, nerveuze moderne moeders kunnen nou eenmaal niets afleveren dat de juiste samenstelling heeft."


Nee, dat zal wel niet. Scientology moeders moeten namelijk 'op post ' (aan het werk) of 'op produktie' (aan het werk dus) om hun 'targets' [doelen] te halen en hun 'stats up' [statistieken omhoog] te krijgen. Ze zijn dan ook veel te gestressed om op hun gemak de baby de borst te kunnen geven.

Gelukkig heeft L. Ron Hubbard, daar wat op gevonden. Hij schrijft in hetzelfde hoofdstuk:

"De eerste keer dat ik dit probleem aanpakte, was het iets persoonlijks. Ik spreek hier, natuurlijk, als vader, een beroep waar ik ervaring mee heb."

[.....]

"Ik herinnerde me al m'n dieet,- en endocrien studies. Studies waarvan verslaggevers het er tegenwoordig over eens zijn dat ik die nooit heb gevolgd. In feite herinnerde ik me veel meer. Het Romeinse leger liep op Barley (gerst). Gerst is de graansoort met het hoogste eiwit gehalte.

En vanuit een ver verleden herinnerde ik me een recept ('formula').

Dit recept komt het dichtst in de buurt van moedermelk en kan gemakkelijk worden samengesteld. Het gaat om een oud Romeins recept van niet minder dan, misschien, 2200 jaar geleden."


Goh, en dat kon Hubbard zich zomaar herinneren? Knap hoor!


Dit is het recept van de Barley babyvoeding:

"Recept babyvoeding:

300 cc barley water (gerstewater),
450 cc gepasteuriseerde melk,
 75 cc witte stroop;

De hoeveelheid stroop moet worden afgewisseld, dat hangt af van de baby - de één houdt van weinig, een ander wil het sterker hebben. Betreffende het koken van het gerstewater:
doe een half kopje parelgerst in een katoenen doek; bindt de doek losjes dicht zodat de gerst kan uitzetten, en laat het geheel langzaam koken in ongeveer 2 liter water.
Barley water wordt roze van kleur. Dit geeft ongeveer de juiste samenstelling aan van het Barley water - volgens het bovenstaande recept.

Voer de baby niet de gerst, geef alleen het aftreksel zoals hierboven bedoeld.

Als je niet weet wat je met de gerst moet doen, eet het dan zelf op. Met suiker en room smaakt het best lekker."


Dat is volgens mij helemaal niet zo. De Barley zelf smaakt nergens naar en ziet er na de vereiste kooktijd (zes uur) uit als een blubberig goedje. Het Barley Water smaakt naar alcoholvrij bier.

      Vele Scientology babies krijgen deze babyvoeding, ook in de Amsterdamse Scientology organisatie...

      De pasgeborene ligt daar de eerste paar maanden meestal op kantoor, in een wiegje naast het buro van moeder. Tenzij de moeder een functie heeft waarbij ze met klanten te maken heeft, want dan is dat 'out-PR ' natuurlijk; vooral als de baby gaat huilen.

      De baby krijgt (in de wieg) een fles met dit Barley-goedje in de mond, met een doekje of kussentje onder de fles, zodat deze niet wegrolt. Moe is namelijk druk bezig, en heeft geen tijd om haar kindje te voeden.

      Veel babies blijken een koemelk-intolerantie te hebben, en verdragen deze formule niet. Men gebruikt dan soja-melk of geitenmelk. De stroop die Hubbard voorschrijft is in Nederland niet te krijgen en er worden allerlei varianten op gebruikt, zoals honing,- en moutstroop.

      Een bevriende kinderarts aan wie ik dit recept eens heb voorgelegd, liet duidelijk zijn afkeuring blijken. Hij was bepaald niet enthousiast over dit 'oud-Romeinse recept ' van 2200 jaar geleden.


Line

tour
Start-page

Email: hier .