Dutch BodyThetan Organization Filler
Hoe werkt Scientology
- door een ex-scientoloog -

Line

[Tekst tussen vierkante haakjes is toegevoegd ter verduidelijking]


8 december 1999


Hoe werkt Scientology

Door Frits v/d Poel
[ Dit is een schuilnaam ]


Over het algemeen wordt u in de Kalverstraat in Amsterdam aangehouden door iemand (een 'body-router ') die u vraagt of u een persoonlijkheidstest wil doen. Een groot aantal van de gevraagden gaat mee en wordt naar de Scientology organisatie begeleid. Daar wordt hen de Oxford Capacity Analysis® voorgelegd die uit 200 vragen bestaat waarop u niet ˙w antwoord mag geven maar gedwongen wordt tot het simpele kiezen van "Ja, Nee, Misschien".

      Nadat u deze dwangmatigheid naar beste kunnen hebt gedaan wordt de test volgens bepaalde richtlijnen berekend. Als dat gebeurd is wordt u vriendelijk uitgenodigd om de uitslag van de test aan een bureautje te vernemen. Bij het evalueren van de test laten ze u door middel van de uitslag zien op welke gebieden in u leven het fout is. De persoon die met u in gesprek is ontfutselt u, in zijn 1.1 vriendelijkheid [ heimelijke vijandigheid ], de meer intieme dingen, en gaat daar op door.

      Daarna wordt u een goedkope cursus aangeboden die er voor zorgt dat u die dingen kan verbeteren waar u zoveel aandacht op hebt. Zo'n cursus is inderdaad goedkoop, echter het is een binnenkomer. Stel u neemt zo'n cursus dan ligt het plan al klaar om u in de hogere regionen van Hubbards [de goeroe en grondlegger van Scientology en Dianetics] wijsheid in te wijden. U wordt niet in 'Ethics' [soort strafprocedure] gestopt, noch kunt u een 'Knowledge Report' [verklikkersverslag] verwachten.

      Maar goed, u heeft dan een cursusje gedaan. Hoe nu verder? Dat ligt eraan. Als de bevindingen zijn dat u alles accepteert wat gezegd wordt dan mag u naar de 'Academie'. Als u nog niet zo ver bent dan wordt u een andere goedkope beginnerscursus aangeboden, en daar hebben ze er veel van. Mocht u toch enigszins het licht hebben gezien dan komt u, via uw vriendelijke begeleider, bij de Reg. [Registrar] terecht. De Reg is een verkoper eerste klas die zelfs stront kan verkopen, wat ie ook eigenlijk doet.

      Maar OK, u komt daar en krijgt een prachtig verhaal te horen aangepast aan uw 'buttons' [problemen, zwakke plekken] die al aan hem waren doorverteld. U raakt verder ge´nteresseerd en koopt een cursus. Echter de prijzen gaan omhoog. U wordt bv. de 'Student Hat' verkocht welke een veelvoud kost vergeleken met de cursusjes die u al heeft gedaan.

      Eenmaal in de 'Major Study Space' krijgt u het gevoel "ik hoor erbij ". U leert en past toe. U bent ge´nteresseerd en hebt vragen. Die worden netjes beantwoord. Maar u hoort ook van de hoogste Scientology niveaus, en stelt hierover vragen aan lui die al heel hoog zijn, de 'OTs' [Opererende Thetanen]. Deze vragen worden niet beantwoord. U wordt verwezen naar 'Ron's journaal 67' waarin u wordt verteld dat u dat beter niet kan weten als u tenminste niet een vroegtijdige dood wilt sterven. Meestal wordt dat aangenomen als waarheid en u studeert gewoon verder.

      U krijgt inmiddels wat 'auditing' zoals honderden keren naar een muur lopen, 'm aanraken, en dan weer naar de tegenovergestelde muur lopen en die aanraken. Heeft u dit naar behoren gedaan dan wordt u naar een asbak begeleid waartegen u moet zeggen dat hij zich moet verplaatsen. U begrijpt dat dit een tijdrovende bezigheid is maar het gaat om het gevoel en het idee dat u dat zou k¨nnen doen, en dat is ook het eindproduct ervan. Het lopen naar muren en het commanderen van asbakken kost u enige duizenden guldens (u mag dat bij mij ook doen voor de helft van de prijs :-)  ).

      Maar goed. Ik neem aan dat u daarna ook doorgaat. Dan doet u de 'Prof Trs' [training routines]. De Prof Trs is een professionele communicatie cursus. De effecten daarvan zijn te beschouwen in Karel's antwoorden op vragen die hem gesteld zijn. U wilt daarna toch verder. Ok. U schaft een E-Meter ad 7000,- aan en pakt de duurdere cursussen.


E-METER De E-meter is een primitieve leugendetector.

De prijs van dit "religieuze instrument " is slechts 8000 gulden (1997).      U begint al een echte scientoloog te worden. U heeft de waarheid ontdekt en u begrijpt niet dat er mensen zijn die anders denken. U ontdekt de Woggies ['Wog' is het denigrerend bedoelde scientology woord voor niet-scientoloog]. U heeft maar ÚÚn doel voor ogen en dat is hoe OT te worden. De mysterieuze 'Wall of Fire', daar bent u nog lang niet aan toe; het zou uw dood betekenen. Dus u gaat gewoon verder met de juiste stappen.

      U doet de 'Lower Levels' en wordt 'Clear '. U heeft nog wat twijfels. Dat geeft niet want om 'OT accessable' te zijn krijgt u nog wat vragen. Tegen betaling uiteraard. Als u die vragen juist beantwoordt (Scientology is de enige echte religie) dan kunt u met de OT levels beginnen. Nu hebt u echt een stukje prestige. U ziet veel PCs [PreClear's] die lower zijn en enkele die hoger zijn. Da's een goed gevoel.

      U gaat door en bereikt OT 3. Dat had ik nooit verwacht denkt u. U denkt zelfs nog meer zoals "als ik die Xenu te pakken krijg dan....". Inmiddels bent u al een ton of 5 kwijt maar dat geeft niet want geestelijke bevrijding is te koop. U gaat daarom verder en doet de nog hogere levels. U leert hoe een ander mens te be´nvloeden is, u laat hem sneller of langzamer lopen. U bezoekt vrienden zonder uw lichaam mee te brengen, en communiceert met flora en fauna.

      Maar u wordt ouder en plotseling zijn er de kwaaltjes die met ouderdom gepaard gaan. U denkt "dat kan toch niet want alles heb ik toch 'gehandeld'?". Dan gaat u nadenken en vraagt u zich af hoe Hubbard® is gestorven. U komt er achter dat hij gestorven is aan een beroerte terwijl hij als super OT absolute controle had over zijn lichaam. U bent teleurgesteld en ziet wat het u heeft gekost om daar achter te komen. Mocht u deze weg belopen hebben dan bent u een gelukkig mens ondanks wat het heeft gekost, want de meeste scientologen durven geen enkele slechte gedachte over Hubbard te hebben, en komen nooit meer uit de indoctrinatie.


Dit artikel is ge´nspireerd door een OT die de Co$ [Church of Scientology] heeft verlaten. Een Class Vlll auditor. Oh ja, Karel, ik moest nog even vragen wat Magnusson leden adviseerde toen hij de ED [Executive Director] was in de Org[anisatie]. Dat was voor Aukje Koster de ED was. Hij wil ook wel eens weten waarom Jan Koekoek op de meest smerige manier niet meer mocht functioneren in het publieke circuit. Jan Koekoek, een prachtig wezen, heeft een heel slechte ervaring mee moeten maken en de Org heeft hem daarom gedregadeerd. Heel onsmakelijk Karel vooral als je ziet wat dat persoon aan jullie gegeven heeft. Uit respect voor Jan zal ik dit niet uitgebreid bespreken. Jij weet er van en dat is hier genoeg.

Frits dus :=) , bekwaam en indringend.Een (ander) ervaren ex-staflid, die ik in-'t-echt goed ken, schreef mij (Jeta) ook 's iets over Jan Koekoek:

Ik ken nog iemand die kanker (hersentumor) heeft gekregen. Zijn naam is Jan Koekoek. Ik weet niet of hij nog leeft. Hij heeft jarenlang op staf gewerkt en toen hij ziek werd moest hij heel dure auditing kopen. Toen hij daar niet beter van werd en z'n geld op was keek niemand meer naar hem om. Het is tenslotte je eigen schuld als je ziek wordt, want dan ben je PTS [Potential Trouble Source] en je "pulled de ziekte in" omdat je 'overts' hebt. [een 'overt' is een slechte daad].

Quote van HCOPL 07-02-1965, Keeping Scientology Working Series:

"WE HEBBEN LIEVER DAT U DOOD BENT DAN ONBEKWAAM."


Line

Terug
Start

Email: hier .