www.b-org.demon.nl Filler
Verplicht applaudiseren voor
Scientology goeroe Hubbard®

Line


"Scientology is onze religie!".

Ok, laten we eens doen alsof scientologen
die dit beweren dat ook menen.
Hoe wordt deze 'religie' in de praktijk beoefend?
Wie of wat aanbidt men?


Een bericht uit de Amsterdamse
'org' (organisatie / gebouw)

Door Ineke Franssen
(ex-staflid)In iedere ruimte van 't gebouw hangt een portret van de goeroe en oprichter van Scientology® & Dianetics® L. Ron Hubbard®.In de ' Academy ', de cursuszaal, prijkt een joekel van een foto van de man.


De 'staff ' van de Amsterdamse org is verplicht om 3 keer per dag, om 8.00, 13.00 en 20.00 uur tijdens de zogenaamde Roll Call, enthousiast te applaudiseren voor het portret van LRH. 's-Morgens moet iedereen een Battle Plan voor de dag hebben opgesteld - hierin worden de Production Targets voor die dag vastgelegd (hoeveel geld men van plan is binnen te halen).

      Op vrijdagavond is het 'Graduation'. Iedereen die 'n cursus heeft afgemaakt, 'n auwditing aktie heeft afgesloten of op andere wijze z'n geld er door heeft gedraaid, wordt geacht 'n toespraakje te komen houden en z'n 'wins te sharen'. Wordt tamelijk druk bezocht, deze wekelijkse 'Graduation'. De "GIVE A HAND TO ELLEREETSJ, YEEEEEAH"-s zijn dan ook niet van de lucht. Dat gaat zo.

De Supervisor:

"That's it. Mag ik even de aandacht? Pietje Puk hier heeft de Upper Indoc TR's afgesloten". (Of Level I, II, III of IV, de PTS/SP course of wat dan ook).
*Luid applaus voor Pietje*
"Pietje, wil je er wat over vertellen?" Dus Pietje vertelt z'n 'winsten': "Eerst kon ik niet..... En nu kan ik veel beter....... Dit is een fantastische cursus!!!!"
Supervisor:
"GIVE A HAND TO ELLEREETSJ, YEEEEEEEEAH!!!!!!!!"

(ELLEREETTSJ = LRH = L. Ron Hubbard)

     Op 'events' (feestjes) wordt er ook gejuicht en geklapt voor het portret. Events beginnen altijd met 'group-processing': geef je buurman 'n hand en zeg "Hallo!" in Tone 40 (schreeuwen). Raak 10 verschillende neuzen aan. Kijk naar het plafond. Raak met je rechterhand je linkervoet aan. Dat soort kul. En iedereen doet mee!

      Daarna heb je dan 'n toespraak van één of andere hoge pief, al dan niet in uniform, 'n zootje 'winsten' en 'n videootje om één of andere nieuwe release from beyond the grave te promoten. *Gaap* En op het eind natuurlijk ook weer: "GIVE A HAND TO ELLEREETSJ, YEEEEEAH!!!!!!"

      Waarop de zoveelste staande ovatie voor het portret van Ellereetsj volgt.Right, zie hier dus de Scientology 'religie' in de praktijk - zoals het er aan toe gaat op de 'Lower Bridge ' die voor veel geld wordt verkocht in de Amsterdamse 'org'.

      Enige tonnen armer en jaren later wordt de mensen geleerd (bij de 'Advanced Orgs' waar de 'Upper Levels' worden onderwezen) dat zij duizenden BodyThetans (zeg maar zielen van overledenen) in zich dragen. BodyThetans die allemaal, stuk voor stuk maar ook per groep ('cluster '), uitgedreven moeten worden. Kost 8 ton, maar het kan beslist hoger uitvallen.

      Het zal je 'religie' maar zijn.

Jeta

Line

Terug
Start-page

Email: hier